Ebook: elektronické knihy zdarma

Přečtěte si, kde sehnat elektronické knihy zdarma (a legálně). Umírání tiskovin od přelomu tisíciletí nadefinovalo zcela novou kategorii knih a časopisů. Ebook se stal normou, odborná literatura vychází tištěně jen výjimečně a elektronické knihy plní naše čtečky a Google Books. Mnohé jsou také zdarma, takže je co číst.

Jsem dlouho členem Městské knihovny v Praze už jen proto, že některé mé odborné fotografické knihy nemám sílu kupovat nebo skladovat (prostor). Rád se vracím do míst, kde jediným hlukem je šustění oblečení čtenářů a listování papírovými knihami. Nad stolky se sklánějí různé osoby s vlastními příběhy a někdy si tipuji, jakou knihu ten dotyčný/á čte.

Kdo jste se skoro desetkrát stěhoval, určitě jste stál před podobným rozhodnutím: knihy ANO/NE? 60 banánovek na posledním stěhování už bylo moc. Rozhodl jsem se, že pouze fotografické knihy dostanou prostor v mých knihovnách, všechno ostatní – odborné IT, beletrie postupně zruším nebo převedu do Ebook podoby.

Ebook: Ostře sledované vlaky

Proto můj tip bude o tom, kde získat elektronické knihy zdarma. Nejsou jsou to trháky, ale třeba nádherné Hrabalovy Ostře sledované vlaky tam najdete, a spoustu dalších. Některé můžete číst online, některé offline a některé jsou ve formátech pro čtečky, třeba: Epub, PDF nebo PRC.

Ebook kniha zdarma Ostře sledované vlaky

Měststká knihovna a Ebook

Městská knihovna v Praze nabízí kromě tradičních papírových knih již několik let také elektronické. Jejich seznam je už teď obrovský. Nejsou tam sice nejnovější díla, ale klasiku tam najdete.

Ze současných autorů klidně i Michala Viewegha. Webové knihy můžete číst jenom na webu (ale lze si je stáhnout). Začněte prostě tady.

Webové knihy Městská knihovna Praha

By Editor